Nátierka z červenej šošovky

Nátierka z červenej šošovky

Táto nátierka je úplne luxusná! Obsahuje červenú šošovku, sušené paradajky, javorový sirup, čerstvé bylinky a miso. Je pikantná, sladká aj slaná, ľahká na prípravu a hlavne neuveriteľne chutná. Navyše je bez lepku a oleja a obsahuje množstvo bielkovín, vitamínov a minerálov.

INGREDIENCIA

  • 1 šálka červené šošovky
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 šálky zeleninového vývaru alebo vody
  • 1 lyžica jablčného octu
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • 3 sušené paradajky
  • 1–2 lyžice lahôdkového droždia
  • 2 lyžice javorového sirupu + ďalšie na podávanie
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • 1/2 lyžičky kajenského korenia
  • 1/2 lyžičky rasce
  • 1/2 lyžičky vločiek červeného chilli
  • 1 lyžička mletého koriandra
  • 1 lyžička kurkumy
  • šťava z 1/2 citróna
  • 1 polievková lyžica bieleho misa (voliteľne)
  • 1 lyžica čerstvého nasekaného ligurčeka (voliteľne)
  • 1 lyžica čerstvého nasekaného kôpru (voliteľne)
  • soľ a korenie

POSTUP

  • Nasekajte cesnak a nakrájajte cibuľu.
  • Pridajte do veľkého hrnca a opekajte na strednom plameni asi 5 minút, alebo kým cibuľa nezhnedne.
  • Často miešajte a pridávajte 1-2 polievkové lyžice vody naraz, aby ste zabránili zlepeniu.
  • Pridajte šošovku a zeleninový vývar a varte ďalších 10-15 minút, kým šošovka nezmäkne a nevstrebe tekutinu.
  • Uvarenú šošovku preložte so zvyškom ingrediencií do kuchynského robota a mixujte, kým nebude zmes hladká.
  • V prípade potreby upravte korenie.
  • Podávajte teplé alebo studené s javorovým sirupom a nasekaným kôprom.
  • Dobrú chuť!
Šošovkový dip na tanieri s lyžicou a vedľa položené plátky chleba natreté týmto dipom.
www.greenevi.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.