Pečením zeler získava jemnú sladkosť a maslovú textúru. Keď ho spojíte s orechmi a bylinkami dostanete veľmi chutnú nátierku, ktorá sa skvele hodí napríklad do sendviča.
Ingrediencie
- 1 zeler
 - 3 PL vlašských orechov
 - 1 ČL sušeného rozmarínu
 - 1 PL sójovej omáčky
 - štipka kajenského korenia
 - 2 šalotky
 - 1 strúčik cesnaku
 - 1 ČL oleja
 - 1 ČL jablčného octu
 - soľ
 - 1/2 ČL sladkej papriky
 - čerstvá petržlenová vňať
 
Postup
- Rúru predhrejte na 200°
 - Zeler poriadne umyte, pokrájajte na menšie kúsky, rozložte na plech s papierom na pečenie a pečte 30 minút
 - Šalotku a cesnak pokrájajte na drobno a osmažte pár minút na oleji
 - Zeler nechajte vychladnúť a potom z neho okrájajte kôru
 - Zmiešajte ho s šalotkou, cesnakom a ďalšími ingredienciami a rozmixujte do hladka
 - Servírujte na obľúbenom pečive ozdobené čerstvou petržlenovou vňaťou
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín