Nepečená torta s jablkami má všetky chute, ktoré by ste od tohto dezertu čakali. Základ je vyrobený z grahamových sušienok, takže nemusíte ani zapínať rúru!
Čo budeme potrebovať
Na kruste
- 330 g grahamových sušienok (drvené)
 - 85 g masla (rozpusteného)
 
Na jablká
- 1 balenie (85 g) citrónového želé
 - 1 lyžička korenia na jablkový koláč
 - 300 ml vody
 - 5 stredných jabĺk (ošúpaných, zbavených jadrovníkov a nakrájaných na tenké plátky)
 
Na puding
- 1 balenie (85 g) vanilkového pudingu
 - 80 ml vody
 
Postup
- Na kruste pridajte rozpustené maslo k rozdrveným grahamovým sušienkam a pomocou vidličky dobre premiešajte.
 - Nasypte sušenkovú zmes do tortovej misky. Sušienky vtlačte do formičky, aby vznikol pevný základ pre jablčnú tortu.
 - Na jablčnú náplň si do veľkého hrnca na stredne vysokú teplotu pridajte želé, korenie na jablkový koláč, vodu a plátky jabĺk.
 - Miešajte, kým nebudú všetky jablká obalené.
 - Zmes priveďte do varu. Potom znížte teplotu na stredne nízku a prikryte.
 - Varte 8-12 minút, alebo kým jablká nezmäknú.
 - Na pudingovú zmes, v miske zmiešajte pudingovú zmes a vodu.
 - Nakoniec pudingovú zmes vlejte do jablčnej zmesi a premiešajte, aby sa všetko spojilo. Mali by ste vidieť, že zmes začne okamžite hustnúť.
 - Za občasného miešania pokračujte asi minútu vo varení, kým zmes nezhustne.
 - Nalejte jablčnú zmes do krusty a nechajte ju asi 5 minút odležať, než ju dáte do chladničky vychladiť asi na 3 hodiny.
 
S jablkami je tiež skvelá a obľúbená štrúdľa . Skúste ho tiež!


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín