Tento recept na tortu z mascarpone, týmto lahodným syrom doslova preteká a je tiež plný čokolády. Pre čokoholikov je to splnený sen. Pretože tu sú použité dokonca čokolády tri av každej vrstve torty je iná.
Čo budeme potrebovať
- 200 g grahamových sušienok
 - 60 g masla
 - 500 g mascarpone
 - 300 g mliečnej čokolády
 - 200 g horkej čokolády
 - 50 g bielej čokolády
 - 300 ml smotany na šľahanie
 - Lyžička vanilkového extraktu
 - Lyžica kakaa
 
Postup
- Sušienky rozdrvíme na jemný prášok
 - Zmiešame ich s kakaom, vanilkou a rozpusteným maslom
 - Dobre zmes prehniteme, aby sa ingrediencie spojili
 - Zmes preložíme do tortovej formy a pevne ju rovnomerne vytlačíme do dna
 - Korpus dáme odležať do chladničky
 - Na vodnom kúpeli si rozpustíme mliečnu čokoládu a pridáme mascarpone
 - Všetko spolu premiešame
 - Korpus vyberieme z chladničky a nanesieme naň čokoládový krém
 - Znovu uložíme do chladničky
 - Medzitým si v hrnci zahrejeme smotanu, nalámeme do nej kúsky čokolády a necháme ju rozpustiť
 - Zmes sa, ale nesmie variť
 - Zložíme z platne a necháme vychladnúť
 - Čokoládovou polevou prelejeme tortu a dáme znova do chladničky na minimálne 4 hodiny stuhnúť
 - Po stuhnutí posypeme postrúhanou bielou čokoládou
 
Ak hľadáte ďalšiu inšpiráciu na jednoduché zákusky, skúste jeden z týchto receptov na ďalšie nepečené torty.


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín