Luxusné placky z kyslej kapusty a zeleniny s nízkym obsahom sacharidov nielen uspokoja vaše chuťové bunky, ale sú tiež zdravé a výživné. Sú hotové iba za 20 minút a preto si ich môžete pripraviť, aj keď práve nemáte veľa času.
Ingrediencie
- 1/2 stredného zeleru, nastrúhaného
 - 1 veľká mrkva, nastrúhaná
 - 1 veľká cuketa, nastrúhaná
 - 1 šálka scedeného kyslej kapusty
 - 1 malá žltá cibuľa, nakrájaná na kocky
 - chilli vločky alebo akékoľvek sušené bylinky podľa chuti
 - 1/2 lyžičky morskej soli
 - 4 stredné vajcia
 - 2 lyžice masla, ghí alebo kačacieho tuku na vyprážanie
 
Postup
- Zeler a mrkva dajte do misky s vodou a so štipkou soli.
 - Nechajte 15 minút máčať.
 - Preložte na mušelínovú utierku spolu s cuketou a kyslou kapustou.
 - Vytlačte vodu a šťavu z kyslej kapusty.
 - Tekutinu zlikvidujte.
 - Scedenú zeleninu dajte do misy, zmiešajte s vajcami, korením a čili vločkami. Premiešajte.
 - Na panvici rozohrejte trochu masla (asi 1/2 polievkovej lyžice) na 3 placky (asi 70 g na každú placičku).
 - Vymažte na miernom strednom ohni 5 až 6 minút.
 - Uistite sa, že teplota nie je príliš vysoká, aby sa placky nespálili.
 - Otočte a smažte ďalších 5 až 6 minút z druhej strany.
 - Opakujte, kým nie sú všetky placky hotové.
 - Podávajte napríklad s žeruchou, ďalšou kyslou kapustou, avokádom alebo chrumkavou slaninou či údeným lososom s krémovým syrom.
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín