Keď sa pýtate na najlepší recept na Oreo tortu, bude to tento! Je to delikátny tvarohový koláč s orechovou vrstvou karamelu a klasickou tvarohovou náplňou. Štýlovo ozdobený kvapkami rozpustenej čokolády a karamelovo-pekanovou polevou.
Čo budeme potrebovať
- 2 x 137 g balenia sušienok Oreo Original
 - 75 g masla (rozpusteného)
 - 135 g balíček Werther’s Original Chewy Toffees
 - 2 lyžice smotany
 - 200 g pekanových orechov (opečených, nasekaných)
 - 75 g horkej čokolády na varenie (rozpustené)
 
Na náplň
- 2 x 250 g smotanového syra
 - 90 g hnedého cukru
 - 1 lyžica vanilkového extraktu
 - 3 vajcia
 - 250 g kyslej smotany
 
Na polevu
- 135 g balíček Werther’s Original Chewy Toffees
 - 60 ml zahustenej smotany
 - 75 g horkej čokolády na varenie (rozpustené)
 
Postup
- Dno a bok formy vymažte tukom, dno vyložte papierom na pečenie.
 - Sušienky spracujte v kuchynskom robote, kým nie sú jemne rozdrvené. Pridajte maslo.
 - Zapracujte, kým sa nespoja.
 - Rovnomerne zatlačte na dno a po stranách formy. Dajte na 15 minút do chladničky.
 - Zmiešajte karamelky a smotanu v malom hrnci na miernu teplotu, kým sa nerozpustí.
 - Nalejte ich na sušienkový základ. Rovnomerne posypte 2/3 pekanových orechov, zvyšné si nechajte na ozdobu.
 - Pri príprave náplne vráťte formu do chladničky.
 - Na výrobu náplne zmiešajte smotanový syr, cukor a vanilku.
 - Pridajte vajcia, jedno po druhom, zapracujte, kým sa nespoja.
 - Pridajte kyslú smotanu.
 - Náplň nalejte do pripravenej formy.
 - Pečte na 160 °C asi 50 minút.
 - Cheesecake chlaďte v rúre s pootvorenými dvierkami po dobu 30 minút.
 - Vyberte ho na mriežku a nechajte ďalších 30 minút chladnúť, nakoniec ho dajte do chladničky asi na 4 hodiny alebo cez noc.
 - Ak chcete vytvoriť polevu, miešajte karamelky a smotanu v malom hrnci na miernu teplotu, kým sa nerozpustí.
 - Nechajte asi 15 minút mierne vychladnúť.
 - Cheesecake prelejte teplou polevou. Pomocou lyžičky ho ešte pokvapkajte rozpustenou čokoládou. Nakoniec posypte zvyšnými pekanovými orechmi.
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín