Tento skvelý recept na nepečenú Oreo tortu s mascarpone krémom vás dostane do kolien! Ochutnajte lahodnú a novú verziu klasického talianskeho dezertu.
Čo budeme potrebovať
- 2 žĺtky
 - 50 g kryštálového cukru
 - 170 g mascarpone
 - 115 g (husté smotany
 - ½ lyžičky vanilky
 - 115 g čerstvo uvarenej kávy, vychladené
 - 20 oreo sušienok (2 celé, zvyšok nakrájaný tak, aby sa vošiel do pohára)
 - kakaový prášok na posypanie
 
Postup
- V žiaruvzdornej mise šľahajte dohromady žĺtky a cukor, kým sa úplne nespoja.
 - Umiestnite misku nad hrniec s vriacou vodou. Neustále šľahajte žĺtok, cukrom asi 8 minút, alebo pokiaľ sa cukor úplne nerozpustí.
 - Vyberte misku a nechajte niekoľko minút vychladnúť.
 - Po vychladnutí zašľaháme mascarpone.
 - V samostatnej miske zmiešajte smotanu a vanilku a potom vyšľahajte.
 - Jemne vmiešajte šľahačku do zmesi s mascarpone, kým sa úplne nespoja.
 - Pre zostavenie, začnite vrstvou Oreo sušienky.
 - Oreo rýchlo ponorte do vychladnutej kávy a vložte na dno pohára.
 - Navrch pridajte 3 lyžice tiramisu náplne a rovnomerne ju rozotrite. Vrch potom poprášime kakaom.
 - Tento proces vrstvenia opakujte ešte dvakrát.
 - Pred podávaním nechajte tiramisu z Oreo sušienok asi hodinu vychladiť v chladničke.
 
Chcete si pochutnať na talianskej klasike? Vyskúšajte jeden z našich skvelých receptov na pravej tiramise ako z Talianska !


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín