Vyskúšajte tieto nadýchané lievančeky s jablkami, ktoré si hravo pripravíte v mixéri. Navyše sú zdravé a lahodné!
Ingrediencie
- 1 šálka jablčnej omáčky
 - 1 šálka ovsených vločiek
 - 1 vajce
 - 2 lyžice rozpusteného kokosového oleja alebo masla
 - 1 polievková lyžica prášku do pečiva
 - 1 lyžička javorového sirupu alebo medu
 - 1 lyžička vanilkového extraktu
 - ½ čajovej lyžičky mletej škorice
 - ¼ lyžičky soli
 - 1 šálka strúhaných červených jabĺk
 
Postup
- Vložte všetky ingrediencie okrem strúhaného jablka do mixéra.
 - Mixujte, kým nebude cesto úplne hladké, podľa potreby prestaňte mixovať a zoškrabte strany.
 - Vmiešajte nastrúhané jablko, ale už nemixujte.
 - Zahrejte nepriľnavú panvicu na stredne nízkom plameni.
 - Panvicu zľahka vymažte kokosovým olejom, maslom alebo sprejom na varenie.
 - Akonáhle je povrch panvice dostatočne horúci, nalejte na panvicu asi ⅓ šálky cesta.
 - Toto cesto je husté, ale vaše lievance sa nebudú správne smažiť, pokiaľ budú hrubšie ako 1,3 cm, takže ich možno budete musieť rozprestrieť špachtľou.
 - Lívanec nechajte smažiť asi 3 minúty, kým sa neobjavia bublinky a okraje nebudú skôr matnejšie ako lesklé.
 - Akonáhle je spodná strana ľahko zlatistá, otočte lívanec špachtľou a smažte ďalších asi 90 sekúnd, kým nebude lívanec z oboch strán dozlatista.
 - V tomto okamihu možno budete musieť upraviť teplotu sporáka nahor alebo nadol, aby ste predišli spáleniu vonkajších častí, než bude vnútro hotové.
 - Opakujte so zvyšnými lievanci.
 - Lievance podávajte okamžite alebo ich udržujte v teple v rúre na 95 stupňov Celzia.
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín