Vyskúšajte tieto recepty na španielsku paellu alebo blysnite sa klasikou španielskej kuchyne

Pokrm plný ryže, mäsa a zeleniny.

Odraz juhoeurópskeho temperamentu.

Netradičná večera z jedného hrnca.

Vyskúšajte recepty na paellu – jedlo pestré na pohľad aj v chuti.

Máte radi krevety? Inšpirujte sa ďalšími receptami s krevetami .

5 zaujímavostí na záver

  • Hoci je celosvetovo vnímaná ako tradičné španielske jedlo, ide o symbol iba jedného španielskeho regiónu – oblasti Valencie.
  • Vznikla na rybárskych lodiach – išlo o jednoduché a ľahko dostupné, lacné a zároveň sýte jedlo.
  • Na prípravu sa používa špeciálna panvica na paellu, ktorá je široká a nízka. Vo Valencii sa označenie paella používa pre všetky druhy panvíc.
  • Pri varení sa pokrm nezakrýva a ryža by sa nemala úplne uvariť, naopak má pozvoľna „dôjsť“ až po odstavení z plameňa.
  • Typickú žltú farbu dodáva jedlu šafran.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.