Pečená kačica

Pečená kačica

Pozrite sa na náš jednoduchý návod, ako upiecť celú kačicu k dokonalosti s chrumkavou kožičkou. Môžete ju podávať napríklad aj na Vianoce alebo kedykoľvek ako luxusný nedeľný obed.

INGREDIENCIA

  • 1 kačica
  • 50 g masla
  • 1 l vývaru
  • soľ
  • rasca

POSTUP

  1. Rúru predhrejeme na 160 °C.
  2. Kačicu očistíme a naporciujeme.
  3. Mäso osolíme a posypeme rascou.
  4. Dáme do pekáča, podlejeme vývarom a poukladáme plátky masla.
  5. Pečieme približne 2 hodiny.
  6. Ku koncu pečenia teplotu zvýšime, dosiahneme tak chrumkavú kôrku.
  7. V priebehu pečenia kačicu podlievame vývarom.
Upečená kachta na veľkom tanieri.
www.deliciousmagazine.co.uk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.