Kurča s plnkou patrí k veľmi obľúbeným pokrmom. A prečo kura nadívať?
Keď sa pečie mäso v celku, býva niekedy suchšie. Plnka vnútri dutiny zaisťuje, že mäso počas pečenia nevysychá a je možné ho piecť potrebnú dlhšiu dobu. Šťava z mäsa nasiakne do plnky a korenie z nej zase trochu dodá chuť mäsu.
Ingrediencie
- 1 ks celé kura
 - 6 ks starších rožkov
 - 2 ks vajec
 - 200 ml mlieka
 - 100 g masla
 - soľ a korenie
 - štipka strúhaného muškátového orieška
 - 2 – 3 lyžice čerstvej sekanej petržlenovej vňate
 
Postup
- Kurča umyjeme, osolíme a pripravíme do pekáča alebo misky na pečenie.
 - Rožky nakrájame na kocky a necháme máčať v mlieku.
 - Medzitým vymiešame maslo s trochou soli, korením a žĺtkom.
 - Z bielkov urobíme hustý sneh.
 - Do rozotreného masla vmiešame vylisované rožky (nie úplne suché) a sneh z bielkov.
 - Plnkou naplníme kura vo vnútri.
 - Pokiaľ nám plnka zostane, vložíme ju do pekačku vedľa kurčaťa a pečieme spoločne.
 - Na koži kurčaťa položíme malé kúsky masla.
 - Podlejeme trochou vody.
 - Priklopíme vekom a necháme piecť na 180 ° C asi 1,5 – 2 hodiny.
 - Ku koncu pečenia odklopíme a necháme prepiecť kôrku do chrumkava.
 

Ak máte ako my radi Veľkú noc, tak si prečítajte tento článok s 5 skvelými receptami na plnku . Toto sviatočné jedlo stojí za to 🙂

Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín