Tento recept na králika pečeného v rúre obsahuje veľa kapusty a slaniny. Je to naozaj veľmi ľahké. Všetku prácu za vás urobí čas a trocha bieleho vína. Alebo si pripravte delikátne recepty s králikom na 10 spôsobov !
Čo budeme potrebovať
- 1 malá kapusta
 - 30 ml olivového oleja
 - 1 mrkva (nakrájaná na kolieska)
 - 1 kvaka (na kocky)
 - 3 cibuľa (nakrájané)
 - 250 g slaniny (nakrájané na prúžky)
 - 1 králik (nakrájaný na 6 až 8 kusov)
 - 80 ml suchého bieleho vína
 - soľ
 - korenie
 
Postup
- Predhrejte rúru na 165 °C.
 - Umiestnite veľký hrniec s vodou na vysokú teplotu. Prikryte a priveďte do varu.
 - Medzitým z kapusty odstráňte krajné listy. Kapustu nakrájajte na prúžky kapusty.
 - Kapustu vložíme do vriacej vody. Po piatich minútach ho stiahnite z platne a sceďte.
 - Zahrejte 2 lyžice olivového oleja vo veľkej panvici na strednú teplotu.
 - Pridajte mrkva, kvaka, cibuľu a slaninu. Varte na strednú teplotu za občasného miešania, kým cibuľa nezmäkne a slanina sa neopečie asi 10 minút.
 - Vyberte zeleninu a slaninu z panvice a dajte bokom.
 - Na panvici na strednú teplotu rozohrejte ďalšie 2 lyžice olivového oleja.
 - Pridajte kúsky králika a opekajte zo všetkých strán asi 5 minút.
 - Umiestnite vrstvu kapustových listov na dno 4 litrovej holandskej rúry.
 - Pridajte dva kúsky králika a bohato posypte soľou a korením.
 - Pridajte časť zmesi zeleniny a slaniny.
 - Pokračujte vrstvením kapusty, králika a zeleniny a zakončite vrstvou kapusty.
 - Kapustu zalejte vínom a vložte holandskú rúru do predhriatej rúry. Pečte 1 hodinu a 20 minút.
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín