Nič nepríde nazmar v tomto elegantnom recepte na pečeného králika s kapustou. Celý vykostený králik sa naplní mäsom z stehna, obalí sa v kapustových listoch a slanine a pečie sa. Ochutnajte pôjde vám hlava okolo rovnako ako z týchto receptov na králika pečeného v rúre .
Čo budeme potrebovať
- 560 g vykosteného králika
 - 12 plátkov slaniny (nakrájané)
 - 1 veľká cibuľa (nakrájaná nadrobno)
 - 1/2 bielej kapusty
 - 2 strúčiky cesnaku
 - 1 lyžica čerstvého tymiánu
 - 10 čerstvých lístkov šalvie
 - soľ
 - korenie
 
Na plnku
- strúhaná kôra ½ malého citróna
 - ½ lyžice tymiánu
 - 1 lyžica petržlenu
 - 175 g bravčovej klobásy
 - 1 lyžička strúhanky
 - ½ cibule
 - 50 g jablká
 - soľ
 - korenie
 - 150 ml suchého bieleho vína
 
Postup
- Najprv rozložte kolieska cibule a plátky kapusty po celom pekáči v jednej vrstve a potom na ne rozotrite pretlačený cesnak a tymián.
 - Teraz okoreňte králičie mäso a naaranžujte ich na cibuli. Potom na kúsky králika dajte plátky slaniny.
 - Ďalej si pripravte plnku zmiešaním všetkých ingrediencií (okrem vína) dohromady a vytvarovaním zmesi do 12 malých guličiek.
 - Umiestnite ich medzi králičie mäso a sem tam zastrčte vetvičky tymiánu a šalvie.
 - Pekáč vložte do rúry a pečte 20 minút.
 - Opekajte ďalších 15–20 minút, alebo kým slanina a šalvia nie sú chrumkavé a králik uvarený.
 - Mäso vyberte a pekáč so šťavou umiestnite na platňu a pridajte suché víno.
 - Priveďte do varu a prebubľujte asi 5 minút, kým sa nezredukuje asi na tretinu.
 - Skontrolujte korenie a omáčkou prelejte králika a plnku.
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín