Skvelá, chutná a zdravá nátierka, ktorej chuť môžete ešte zvýrazniť, keď ju na záver posypete čerstvou pažítkou alebo jarnou cibuľkou.
Ingrediencie:
- 250 g múčnych zemiakov
- 150 g bryndze
- 100 g šunky
- 1 červená paprika
- 1 čajová lyžička horčica
- 1 čajová lyžička sladkej papriky
- soľ, korenie podľa chuti
Postup:
- Zemiaky uvarte v šupke do mäkka.
- Ešte teplé ich olúpte a nastrúhajte.
- Plátky šunky nakrájajte na drobné kocky.
- Umytú červenú papriku očistite.
- Papriku zmiešajte v miske s bryndzou, nastrúhanými zemiakmi, horčicou, soľou a korením.
- Na záver vmiešajte šunku
- Bryndzovú nátierku vložte na približne pol hodiny do chladničky.
Táto nátierka chutí skvele natretá predovšetkým na čerstvom chlebe.
