Pikantná krkovica po thajsku

Pikantná krkovica po thajsku

Grilované kúsky mäsa doplnené ľahko pálivým dipom. Tento recept na bravčovú krkovicu si zamiluje každý, kto má rád ázijskú kuchyňu.

Ingrediencie

  • 1 kg bravčovej krkovice nakrájanej na hrubšie plátky
  • 4 PL cukru
  • 4 PL rybie omáčky
  • 3 PL sójovej omáčky
  • 4 PL limetkovej šťavy
  • 2 PL jemne nasekané šalotky
  • 1 PL nakrájaného čerstvého koriandra
  • 1 PL chilli vločiek

Postup

  • Zmiešajte v mise 2 lyžice cukru, 3 lyžice rybej omáčky, pol lyžice chilli vločiek a 2 lyžice limetkovej šťavy
  • Vložte plátky mäsa, premiešajte a nechajte 2-6 hodín marinovať v chladničke
  • Zvyšok chilli vločiek, sójovej omáčky, rybej omáčky a cukru zmiešajte so šalotkou a koriandrom a nechajte v miske, ktorá sa hodí na servírovanie
  • Mäso vyberte z chladničky, zľahka utrite papierovými obrúskami a pečte niekoľko minút na panvici alebo grile
  • Servírujte s čerstvou zeleninou a dipom
  • Podávajte s ryžou, rezancami alebo opečenou bagetkou
Plátky mäsa na tanieri s miskou ázijského dipu
Zdroj: shesimmers.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.