Jahodová bublanina z piškótového cesta je veľmi obľúbená – je nadýchaná, svieža a doslova sa rozplýva na jazyku.
Ingrediencie
- 130 g polohrubej múky
- 150 g krupicového cukru
- 4 vajcia
- 400 g jahôd
- štipka soli
Postup
- Oddeľte žĺtky od bielkov
- K bielkom pridajte soľ a vyšľahajte do tuhého snehu
- Do neho postupne zašľahajte cukor, žĺtky a múku
- Plech vymažte maslom a vysypte hrubou múkou
- Cesto rozotrite na plech a položte naň kúsky jahôd
- Pečte v vyhriatej rúre na 150° 25 – 35 minút

Presné váženie sa hodí najmä pri príprave pečených receptov. Docielite tak tie najlepšie výsledky. Poradíme vám, ako si vybrať kuchynskú váhu do vašej kuchyne.

Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín