Portobello plnené hovädzím mäsom, koriandrom a fetou

Portobello plnené hovädzím mäsom, koriandrom a fetou

Tieto šampiňóny portobello plnené mletým hovädzím mäsom, čerstvým koriandrom, balzamikom a syrom feta sú šťavnaté, chutné a skvele poslúžia napríklad ako skvelý ľahký obed, ktorý si ideálne vychutnajte vonku na slnku.

Čo budete potrebovať

  • 8 šampiňónov portobello
  • 3 lyžice olivového oleja
  • štipka soli a korenia
  • 1 strúčik cesnaku, nasekaný
  • ½ veľké červené cibule
  • 2 lyžice balzamikového octu
  • 500 g chudého hovädzieho mletého mäsa
  • hrsť čerstvého koriandra
  • 25 g syra feta

Postup

  • Položte šampiňóny lícom dole na plech na pečenie.
  • Potrite trochou oleja a dochuťte soľou a korením.
  • Šampiňóny otočte a odstráňte nožičky.
  • Potrite olejom, pokvapkajte balzamikovým octom a dochuťte soľou a korením.
  • Šampiňóny pečte 6 minút pri 200 stupňoch Celzia.
  • Vylejte prebytočnú tekutinu.
  • Vložte huby späť do rúry, aby zostali teplé, kým budete pripravovať náplň.
  • Na panvici na strednom plameni rozohrejte lyžičku oleja.
  • Pridajte nasekaný cesnak a na kocky nakrájanú červenú cibuľu.
  • Restujte do mäkka.
  • Pridajte mleté ​​mäso a restujte, kým nezhnedne.
  • Zbavte sa prebytočnej tekutiny.
  • Vmiešajte natrhaný koriander.
  • Do teplých šampiňónov naneste mäsovú zmes.
  • Posypte rozdrobenou fetou, okoreňte a podávajte.
Šampiňóny portobello plnené mletým hovädzím mäsom, čerstvým koriandrom, balzamikom a syrom feta na drevenom lopári s batátmi a cherry paradajkami.
www.amummytoo.co.uk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.