Recept na quesadillu s tuniakom

Recept na quesadillu s tuniakom

Láka vás ľahší variant? Stavte na rybu. Tuniak hravo nahradí kura a táto quesadilla skvele poslúži aj ako desiata napríklad do školy alebo na letný piknik.

Ingrediencie

  • 2 tortilly na quesadillu
  • 1 plechovka tuniaka v oleji, sceďte a rozdrobte
  • 1/4 šálky nakrájaných olív
  • 1/4 šálky nakrájaných paradajok
  • 1/4 šálky nasekanej cibule (voliteľné)
  • 1/4 šálky nasekaného koriandra
  • 1/4 šálky strúhaného syra (napr. čedar, mozzarella)
  • Olivový olej
  • Soľ a korenie podľa chuti

Postup

  1. Zohrejte panvicu na strednom ohni. Pridajte olivový olej a jednu tortillu.
  2. Na tortillu rovnomerne rozložte tuniaka, olivy, paradajky, cibuľu (ak ju používate), koriander a syr.
  3. Preložte tortillu na polovicu a stlačte okraje, aby ste ju uzavreli.
  4. Opekáme 2-3 minúty z každej strany, alebo kým nie je tortilla zlatohnedá a syr sa nerozpustí.
  5. To isté opakujte aj s druhou tortillou.
  6. Nakrájajte quesadilly na trojuholníky a podávajte teplé s obľúbenou omáčkou. (napr. salsa alebo guacamole)
Mexická placka s tuniakom
Foto: recipes.sainsburys.co.uk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.