Pečená roláda z králičieho a bôčika s cesnakom a zeleninou vám vyrazí dych. Pripravte si grilovanú zeleninu podľa našich receptov a priveďte tento pokrm k dokonalosti.
Čo budeme potrebovať
- 500 g bôčika
 - 425 g kuracieho mletého mäsa
 - 140 g strúhanky
 - 100 g strúhaného parmezánu
 - 1 malá cibuľa (nakrájaná nadrobno)
 - 8 nelúpaných strúčikov cesnaku
 - 2 lyžice nasekaného rozmarínu
 - 1 vajce
 - 2 x 2 kg králika (vykosteného)
 - 375 ml suchého bieleho vína
 - 125 ml olivového oleja
 - 500 ml kuracieho vývaru
 
Postup
- Rúru predhrejte na 170 °C.
 - Bôčik nakrájajte na kocky a dozlatista osmažte na panvici na vysokú teplotu.
 - Nechajte chvíľu odkvapkať na papierovej utierke.
 - Vložte opečený bôčik do misy s kuracím mäsom, strúhankou, parmezánom a cibuľou.
 - Olúpte a rozdrvte 2 strúčiky cesnaku a pridajte do misy s rozmarínom a vajcom.
 - Dochuťte soľou a korením a dobre premiešajte.
 - Položte králiky na pracovnú plochu. Plnku rozdeľte na dve časti.
 - Vložte plnku do králičieho mäsa a zabaľte.
 - Králiky dajte do pekáča a pridajte k nim zvyšný cesnak a rozmarín.
 - Pridajte víno a olej, dobre okoreňte a pečte 90 minút, občas podlievajte.
 - Po dokončení králika voľne prikryte alobalom a nechajte 30 minút odpočívať.
 - Pekáč s výpečkom umiestnite na platňu.
 - Pridajte vývar a miešajte. Varte 2-3 minúty, potom šťavu sceďte do misy.
 - Naporciovaného pečeného králika pokvapkajte šťavou.
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín