Ak máte radi zaujímavé koreniace zmesi a baví vás skúšať stále niečo nové, potom vás tento recept určite poteší. Tentokrát sme vybrali recept s použitím populárneho amerického korenia, respektíve zmesi korenia, ktorá sa používa na ochutenie mäsa, rýb a šalátov.
Ingrediencie:
- 1/2 kocky zmäknutého neslaného masla
 - 5 lyžičiek koreniacej zmesi Old Bay Seasoning
 - 1 polievková lyžica čerstvo vylisovanej citrónovej šťavy
 - 2 vykostené morčacie stehná
 - Hrubá morská soľ
 - Mleté čierne korenie
 
Postup:
- Rúru si predhrejeme na 230 stupňov.
 - Vezmeme malú misku, dáme do nej maslo, Old Bay Seasoning, citrónovú šťavu a dôkladne zamiešame.
 - Morčacie stehná osušíme papierovými kuchynskými utierkami.
 - Stehná osolíme a okoreníme.
 - Zasunieme prsty medzi kožu a mäso, aby sa uvoľnila.
 - Na mäso pod kožu rozotrieme pripravené ochutené maslo a rovnomerne uhladíme.
 - Nachystáme si misku na pečenie alebo menší pekáčik.
 - Stehná naukladáme dovnútra, trochu podlejeme a dáme piecť na 40 – 60 minút.
 - Po upečení necháme stehienka 10 minút odpočívať.
 - Až potom stehienka nakrájame a podávame.
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín