Šampiňóny plnené hovädzím mäsom a modrým syrom

Šampiňóny plnené hovädzím mäsom a modrým syrom

Naozajstný kulinársky poklad veľkosti sústa! Šampiňóny plnené bohatou zmesou z mletého hovädzieho mäsa, modrého syra a pažítky a pečené dozlatista uspokoja všetky vaše chuťové bunky.

Čo budete potrebovať

  • 200 g mletého hovädzieho mäsa
  • 36 až 40 malých šampiňónov (s priemerom 3 až 5 cm)
  • 1/4 lyžičky soli
  • 1/3 šálky rozdrobeného modrého syra
  • 1/4 šálky celozrnnej strúhanky
  • 3 lyžice nasekanej pažítky
  • 1/2 lyžičky steakového korenia
  • nasekaná čerstvá pažítka (voliteľne)

Postup

  • Predhrejte rúru na 190 °C.
  • Odstráňte a dajte bokom nožičky zo šampiňónov.
  • Klobúčiky zo šampiňónov osoľte a dajte bokom.
  • Nasekajte nožičky a nechajte si cca 1/2 šálky, zvyšok vyhoďte.
  • Zmiešajte mleté ​​hovädzie mäso, nasekané nožičky, modrý syr, strúhanku, 3 lyžice pažítky a steakové korenie.
  • Hovädziu zmes rovnomerne naneste do klobúčikov.
  • Dajte plnené šampiňóny na grilovací pekáč do rúry a pečte 15 – 20 minút.
  • V prípade potreby posypte ďalšou pažítkou.
  • Dobrú chuť!
Šampiňóny plnené bohatou zmesou z mletého hovädzieho mäsa, modrého syra a pažítky a pečené dozlatista na tanieri.
www.beefitswhatsfordinner.com

Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie vstavaných rúr , v ktorých vám ukážeme, ako si správne vybrať. Kto vyhral v našom porovnaní?

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.