Rozmýšľate, čo si upiecť ku káve alebo na oslavu či návštevu?
Inšpirujte sa našimi receptami na makový závin, z ktorých si určite vyberiete tú svoju obľúbenú variantu.
Nie je to nič náročné a chutiť to bude všetkým maškrtným jazýčkom.
Naše recepty
Cesta môžeme kombinovať s množstvom rôznych plniek. Môžeme kombinovať tvaroh z rôznych druhov ovocia – marhuľami, broskyňami, drobné ovocie, rovnako tak orechy.
Mak a jeho blahodarné účinky na naše zdravie
Na mak existujú dva druhy pohľadu. Jednak sa jedná o liečivú rastlinu – teda drogu a jednak ako potravinu. V maku dominuje logicky tuk, pričom tu prevažujú mastné kyseliny – vínenenasýtené a mononenasýtené. Mak je tiež zdrojom vlákniny a kvalitných bielkovín.
Tento druh rastliny je bohatým zdrojom minerálnych látok, najmä obsahuje vápnik. V prírode zrejme nenájdeme potravinu, ktorá by bola bohatšia na vápnik. Čo sa týka minerálnych látok, obsahuje veľké množstvo horčíka, fosforu a mangánu. Vitamíny sú zastúpené vitamínom E a B.
Teraz už vieme, že mak je naozaj blahodarný na naše zdravie. Inšpirujte sa našimi tipmi na makové náplne nech máte kam siahnuť pri príprave ďalšej makovej dobroty!

Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín