Tiež sa vám zbiehajú sliny, len si predstavíte ten nadýchaný, ľahký, sladučký krém, ktorý býva súčasťou množstva múčnikov?
Potom vyskúšajte naše recepty na šľahačkové buchty v 5 rôznych variantoch.
Pripravte si napríklad tradičnú mexickú šľahačkovú tortu, vláčnu jahodovú roládu alebo šľahačkovú bábovku, na ktorú už nikdy nezabudnete.
Užite si to!
Naše recepty
Tipy na najlepšiu domácu šľahačku
- Použite smotanu na šľahanie, ktorá obsahuje asi 33 – 35% mliečneho tuku .
- Nádobu, v ktorej budete šľahačku pripravovať a smotanu najprv vychlaďte, než začnete šľahať . Pokiaľ nemáte dosť času, môžete všetko schladiť v mrazničke na 10 – 20 minút.
- Šľahačku najlepšie vyšľaháte v stolnom mixéri s nástavcom na šľahanie alebo elektrickým ručným mixérom .
- Šľahanie by malo trvať len minútu alebo dve , aby ste získali správnu konzistenciu. Akonáhle sa vám začnú tvoriť tuhé vrcholky, prestaňte šľahať.
- Najlepšie výsledky dosiahnete, keď naraz ušľaháte 1–2 šálky (250 ml-500 ml) smotany.
- Šľahačka je najlepšia, keď sa podáva ihneď . Pokiaľ ju potrebujete pripraviť vopred, oslaďte ju práškovým cukrom , ktorý ju pomôže stabilizovať.
- Pokiaľ si chcete šľahačku osladiť, môžete pridať trochu cukru. Začnite 1 lyžičkou cukru na 1 šálku (250 ml) smotany na šľahanie a pridajte ďalšiu podľa chuti. Ak používate kryštálový cukor , pridajte ho do smotany, než začnete šľahať, aby sa mohol rozpustiť. Pokiaľ používate práškový cukor , pridajte ho, až uvidíte, že sa začínajú tvoriť mäkké vrcholy.
- Vedeli ste, že zvyšnú šľahačku je možné zmraziť? Uložená vo vzduchotesnej nádobe vydrží až 3 mesiace . Rozmrazte ju v chladničke, až budete pripravení ju znovu použiť.
A ako sa vám naše recepty páčili? Napíšte nám do komentárov!