Luxusné recepty na buchty so šľahačkou 5x inak. Inšpirujte sa!

Tiež sa vám zbiehajú sliny, len si predstavíte ten nadýchaný, ľahký, sladučký krém, ktorý býva súčasťou množstva múčnikov?

Potom vyskúšajte naše recepty na šľahačkové buchty v 5 rôznych variantoch.

Pripravte si napríklad tradičnú mexickú šľahačkovú tortu, vláčnu jahodovú roládu alebo šľahačkovú bábovku, na ktorú už nikdy nezabudnete.

Užite si to!

Tipy na najlepšiu domácu šľahačku

  1. Použite smotanu na šľahanie, ktorá obsahuje asi 33 – 35% mliečneho tuku .
  2. Nádobu, v ktorej budete šľahačku pripravovať a smotanu najprv vychlaďte, než začnete šľahať . Pokiaľ nemáte dosť času, môžete všetko schladiť v mrazničke na 10 – 20 minút.
  3. Šľahačku najlepšie vyšľaháte v stolnom mixéri s nástavcom na šľahanie alebo elektrickým ručným mixérom .
  4. Šľahanie by malo trvať len minútu alebo dve , aby ste získali správnu konzistenciu. Akonáhle sa vám začnú tvoriť tuhé vrcholky, prestaňte šľahať.
  5. Najlepšie výsledky dosiahnete, keď naraz ušľaháte 1–2 šálky (250 ml-500 ml) smotany.
  6. Šľahačka je najlepšia, keď sa podáva ihneď . Pokiaľ ju potrebujete pripraviť vopred, oslaďte ju práškovým cukrom , ktorý ju pomôže stabilizovať.
  7. Pokiaľ si chcete šľahačku osladiť, môžete pridať trochu cukru. Začnite 1 lyžičkou cukru na 1 šálku (250 ml) smotany na šľahanie a pridajte ďalšiu podľa chuti. Ak používate kryštálový cukor , pridajte ho do smotany, než začnete šľahať, aby sa mohol rozpustiť. Pokiaľ používate práškový cukor , pridajte ho, až uvidíte, že sa začínajú tvoriť mäkké vrcholy.
  8. Vedeli ste, že zvyšnú šľahačku je možné zmraziť? Uložená vo vzduchotesnej nádobe vydrží až 3 mesiace . Rozmrazte ju v chladničke, až budete pripravení ju znovu použiť.

A ako sa vám naše recepty páčili? Napíšte nám do komentárov!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.