Jednoduchší variant páleného cesta. Pripravte si ľahké a rýchle, nekysnuté slivkové knedle.
INGRADIENCIA
- 500 g polohrubej múky
 - 250 ml mlieka
 - 1 lyžica masla
 - štipka soli
 - slivky
 
POSTUP
- V hrnci ohrejte mlieko a nechajte v ňom rozpustiť lyžicu masla
 - Múku zmiešajte so soľou a zalejte horúcim mliekom
 - Premiešajte a zakryte pokrievkou, nechajte desať minút spariť
 - Potom vypracujte na hladké cesto
 - Vytvorte valčeky az tých odkrajujte plátky
 - Do každého plátku zabaľte slivku a krúživými pohybmi v ruke vytvorte knedlíček
 - Knedličky varte vo vriacej osolenej vode pokiaľ sami nevyplávajú na hladinu
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín