Tieto guličky veľkosti sústa sa vám rozplynú na jazyku! Orieškovo-máslovému cestíčku obalenému v práškovom cukre sa jednoducho nedá odolať.
INGREDIENCIA
- 2 a ¼ hrnčeka bielej špaldovej múky
- ¼ lyžičky morskej soli
- 170 g pekanových orechov, jemne mletých
- 1 a ½ hrnčeka práškového cukru
- 1 šálka masla izbovej teploty
- 1 veľké vajcia izbovej teploty
- 1 lyžička vanilkového extraktu
POSTUP
- V strednej mise zmiešajte múku, soľ a pekanové orechy.
- Dajte bokom.
- Do malej misky pridajte 1 hrnček práškového cukru a dajte bokom.
- Ušľahajte maslo do krémova, potom pridajte po malých množstvách ½ šálky práškového cukru a šľahajte do nadýchanej hmoty.
- Pridajte vajcia a vanilkový extrakt a znova šľahajte, kým sa všetko nespojí.
- Suché ingrediencie postupne pridávajte k mokrým a šľahajte na nízku rýchlosť, kým sa cesto nezačne spájať.
- Použite veľkú drevenú lyžicu alebo ruky na dokončenie spájania ingrediencií dohromady.
- Z cesta vytvarujte guľu a zabaľte do plastovej fólie.
- Nechajte vychladiť v chladničke minimálne 2 hodiny alebo až 24 hodín.
- Predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia a vyložte dva plechy papierom na pečenie.
- Z cesta vyvaľkajte asi 2,5 cm guličky a pokladajte ich na plechy vzdialené 5 cm od seba.
- Pečte 10 minút alebo dozlatista.
- Nechajte pár minút vychladnúť, pridajte práškový cukor a preložte na veľký tanier, aby úplne vychladli.
- Akonáhle guličky vychladnú na izbovú teplotu, znova vmiešajte práškový cukor.
- Skladujte vo vzduchotesnej nádobe.

Ak ste milovníci gréckej kuchyne, nezabudnite vyskúšať aj naše recepty na souvlaki 5x inak alebo staňte sa kráľom všetkých letných osláv!

Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín