Vyskúšajte tento špeciálny recept na kuracie soté s korením z Maroka! A z Maroka rovno do Mexika s týmito receptami na kuracie tortilly .
Čo budeme potrebovať
- 200 g hnedej ryže
 - 2 lyžičky papriky
 - 1 lyžička rasce
 - 1 lyžička mletého zázvoru
 - 1 lyžička kurkumy
 - 1/2 lyžičky škorice
 - 1/2 lyžičky korenia
 - 4 kuracie prsia
 - 2 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja
 - 1 malá cibuľa (nakrájaná)
 - 2 strúčiky nakrájaného cesnaku
 - 400 g konzervovaných nakrájaných paradajok
 - 125 ml vody
 
Na špenát
- 1 polievková lyžica olivový oleja
 - 400 g špenátu
 - 1/2 citróna
 
Postup
- Pripravte hnedú ryžu podľa návodu na obale.
 - V malej miske zmiešajte papriku, rascu, zázvor, kurkumu, škoricu a korenie.
 - Kurča položte na tanier alebo koláč, potrite ho zmesou korenia.
 - Nechajte kura odležať v korení 1 hodinu.
 - Na strednej panvici rozohrejte olej na stredne vysokú teplotu. Pridajte kura a opekajte 5 minút.
 - Znížte teplotu na stredne nízku, pridajte vodu, cibuľu, paradajky a cesnak.
 - Prikryte a varte 10 minút, potom kura otočte a varte ďalších 30 minút, kým nie je kura prepečené.
 - V hrnci alebo panvici rozohrejte olej na stredne vysokú teplotu.
 - Pridajte špenát, po hŕstoch, ponechajte dostatok miesta na premiešanie.
 - Odoberte z platne a na špenát vytlačte citrón.
 - Kuracie soté podávajte so špenátom a ryžou.
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín