Špagety s olivovým olejom a cesnakom

Špagety s olivovým olejom a cesnakom

Tento jednoduchý recept na špagety sa stane vašou obľúbenou večerou, najmä pokiaľ práve nemáte čas vyvárať. V Taliansku sa tomuto pokrmu hovorí aglio e olio , čo v preklade znamená cestoviny s olivovým olejom a cesnakom.

INGREDIENCIA

  • 56 g špaget
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 veľký strúčik cesnaku, nasekaný
  • 1 lyžica čerstvej petržlenovej vňate, nasekané
  • 2–3 lyžice strúhaného parmezánu
  • čerstvo mleté ​​čierne korenie

POSTUP

  • Priveďte vodu vo veľkom hrnci do varu.
  • Pridajte špagety a varte do al dente.
  • Zatiaľ čo sa špagety varí, rozohrejte olivový olej na stredne miernom plameni.
  • Pridajte cesnak a nechajte ho restovať do zmäknutia a dozlatista (možno budete musieť znížiť plameň, aby nezhnedol príliš rýchlo).
  • Akonáhle sú špagety uvarené, sceďte ich a ponechajte si asi 1 polievkovú lyžicu škrobovej cestovinovej vody.
  • Pridajte špagety do panvice s olejom a cesnakom.
  • Prehadzujte špagety, kým nebudú obalené olivovým olejom a cesnakom.
  • Pokiaľ sú špagety príliš suché, pridajte trochu vody, ktorá vám zostala z varenia špaget.
  • Pridajte petržlenovú vňať a nastrúhaný syr, premiešajte a podávajte.
Cestoviny servírované na čiernom tanieri s vidličkou.
www.girlgonegourmet.com

Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie plynových varných dosiek . Kto vyhral v našom porovnaní?

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.