Tento jednoduchý recept na špagety sa stane vašou obľúbenou večerou, najmä pokiaľ práve nemáte čas vyvárať. V Taliansku sa tomuto pokrmu hovorí aglio e olio , čo v preklade znamená cestoviny s olivovým olejom a cesnakom.
INGREDIENCIA
- 56 g špaget
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 veľký strúčik cesnaku, nasekaný
- 1 lyžica čerstvej petržlenovej vňate, nasekané
- 2–3 lyžice strúhaného parmezánu
- čerstvo mleté čierne korenie
POSTUP
- Priveďte vodu vo veľkom hrnci do varu.
- Pridajte špagety a varte do al dente.
- Zatiaľ čo sa špagety varí, rozohrejte olivový olej na stredne miernom plameni.
- Pridajte cesnak a nechajte ho restovať do zmäknutia a dozlatista (možno budete musieť znížiť plameň, aby nezhnedol príliš rýchlo).
- Akonáhle sú špagety uvarené, sceďte ich a ponechajte si asi 1 polievkovú lyžicu škrobovej cestovinovej vody.
- Pridajte špagety do panvice s olejom a cesnakom.
- Prehadzujte špagety, kým nebudú obalené olivovým olejom a cesnakom.
- Pokiaľ sú špagety príliš suché, pridajte trochu vody, ktorá vám zostala z varenia špaget.
- Pridajte petržlenovú vňať a nastrúhaný syr, premiešajte a podávajte.
Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie plynových varných dosiek . Kto vyhral v našom porovnaní?