vychutnajte si krémovú hubovú omáčku pripravenú z čerstvých hríbikov, tradičným kuracím rezňom a originálnymi nemeckými vaječnými rezancami. Recept sa môže zdať komplikovaný, ale opak je pravdou! Takto jednoduchý recept ste ešte nevarili.
Čo budeme potrebovať
Na kuracie mäso
- 4 tenké plátky nakrájaných kuracích pŕs
 - 250 g múky
 - 250 g strúhanky
 - 2 vajcia (rozšľahané)
 - 2 lyžičky papriky
 - ½ lyžičky cesnakového prášku
 - ½ lyžičky cibuľového prášku
 - Soľ
 - Korenie
 - 2 lyžice olivového oleja
 - Lyžica masla
 
Na špecle
- 750 g polohrubej múky
 - 2 lyžice sušeného mlieka
 - 3 vajcia
 - 320 ml vody (približne)
 - Lyžica oleja
 
Na omáčku
- 500 g nakrájaných šampiňónov
 - 500 ml hovädzieho vývaru
 - 85 ml červeného vína
 - Lyžička dijonská horčica
 - Lyžička olivového oleja
 - 2 lyžice masla
 - 60 g hladkej múky
 - Soľ
 - Korenie
 
Postup
- Na špecle si v mise zmiešame múku a sušené mlieko
 - Uprostred urobíme jamku a potom pridáme mokré ingrediencie
 - Cesto miešame, kým sa nespoja
 - Konzistencia by mala pripomínať cesto na palacinky, ale hustejšie
 - Necháme ho 30 minút odpočívať
 - Vo veľkom hrnci s osolenou vriacou vodou a lyžicou oleja budeme špecle variť
 - Na tvarovanie rezancov použijeme dierovanú lyžicu s veľkými otvormi alebo sitko s veľkými otvormi alebo špeciálne tvorítko na halušky alebo špecle
 - Cesto tvorítkom pretlačíme a varíme 2-3 minúty, kým nevyplánu na povrch
 - Po uvarení ich vyberieme z vody a dáme bokom
 - Zatiaľ čo špecle odpočívajú, pripravíme si mäso
 - Rúru si predhrejeme na 200 stupňov
 - Múku, strúhanku a rozšľahané vajcia si rozdelíme do troch misiek
 - Do múky pridáme soľ a korenie
 - Do strúhanky pridáme papriku, cesnakový prášok, cibuľový prášok a premiešame
 - Každý kus kurčaťa z oboch strán obalíme v trojobale
 - V panvici na strednej teplote si rozpustíme pol lyžice masla a pridáme lyžičku olivového oleja
 - Do panvice vložíme dva kusy obalených kuracích pŕs
 - Smažíme dozlatista 3 až 4 minúty z každej strany
 - Prsia vyberieme a dáme na tanier a vložíme do rúry
 - Opakujeme so zvyšným mäsom
 - Všetky štyri rezne udržujeme v rúre teplej
 - Na hubovú omáčku si rozpálime panvicu s olejom
 - Pridáme huby a ľahko ich posypeme soľou
 - Za častého miešania varíme, kým huby nezačnú zlátnuť, približne 2 minúty
 - Pridáme maslo
 - Akonáhle sa rozpustí, pridáme múku a miešame, kým sa ingrediencie v panvici neobalia
 - Začneme veľmi pomaly prilievať hovädzí vývar
 - Dôkladne miešame, aby sa zápražka s vývarom spojila
 - Nakoniec pridáme červené víno a dijonskú horčicu
 - Omáčku privedieme do varu a potom znížime teplotu
 - Dochutíme soľou a korením
 - Na tanier potom vrstvíme domáci špecle, kurací rezeň a všetko prelejeme hubovou omáčkou s hubami
 

Špenát sa dá využiť na mnoho spôsobov! Vychutnajte si ich v podobe slaných palaciniek so špenátom alebo krémovej špenátovej polievky , ktoré vás v chladných dňoch krásne zahrejú. A hoci tomu veríte alebo nie, zo špenátu sa dajú upiecť aj lahodné nadýchané torty! Pozrite sa na tieto recepty na torty zo špenátu ! Budete sa diviť aká dobrota to je!

Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín