Špenátové guličky so syrom

Špenátové guličky so syrom

Kombinácia špenátu a ricotty je v talianskej kuchyni veľmi obľúbená. Vyskúšajte ju v podobe týchto lahodných „jednohubiek“.

Ingrediencie

Na zeleninové guličky (cca 20 kusov)

  • 250 g špenátových listov
  • 250 g ricotty
  • 50 g strúhaného syra Grano Padano
  • 40 g strúhanky + ďalšia na obalenie
  • 1 vajce
  • olivový olej
  • soľ, korenie

Postup

  • V panvici rozohrejte olivový olej spolu s celým strúčikom cesnaku.
  • Pridajte vopred umytý špenát a nechajte ho na prudkom plameni 5-6 minút za častého miešania dusiť, kým úplne „nezvädne“.
  • Vyberte cesnak, špenát zlejte pomocou sitka, a ľahko ho vytlačte špachtľou, aby stratil prebytočnú vodu.
  • Nechajte špenát vychladnúť a potom ho nožom nasekajte nahrubo.
  • Ricottu dajte do misy, pridajte špenát, strúhaný syr, soľ, korenie a dôkladne premiešajte.
  • Pridajte strúhanku a opäť premiešajte.
  • Zo zmesi vytvarujte guličky s veľkosťou približne vlašského orecha.
  • V miske rozšľahajte vajcia so soľou a korením a opatrne v ňom guličky namočte.
  • Potom ich opatrne preložte do misky so strúhankou a obaľte.
  • Obalené zeleninové guličky pokladajte na plech vyložený papierom na pečenie.
  • Pečte v rúre predhriatej na 200 °C približne 20 minút alebo ich osmažte na panvici s olejom.
Obaľované špenátové guličky.
zdroj: misya.info

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.