Luxusný guláš zo srnčieho mäsa varený s červeným vínom je úplnou delikatesou a vy už nikdy nebudete chcieť iný! Voliteľne môžete guláš variť aj s hubami, ak máte práve nejaké doma.
Čo budete potrebovať
- 1/4 šálky sadla, slaniny alebo slnečnicového oleja
- 1 kg srnčie stehná, nakrájané na 7 až 10 cm kúsky
- soľ podľa chuti
- 5 šálok nakrájanej cibule
- 1/4 šálky sladkej papriky
- 2 lyžičky pálivej papriky
- 2 lyžičky rasce
- 1 lyžička sušenej majoránky
- 1 šálka drvených paradajok
- 2 šálky srnčieho alebo hovädzieho vývaru
- 1 šálka červeného vína
Postup
- Vo veľkom hrnci rozohrejte masť alebo slaninu na stredne vysokej teplote a mäso po dávkach opekajte.
- Mäso počas varenia osoľte.
- Bude to trvať asi 20 minút, kým všetko mäso zhnedne.
- Mäso vyberte, až zhnedne, a dajte bokom.
- Pridajte všetku cibuľu a rascu a stiahnite plameň na stredný stupeň.
- Cibuľu restujte za častého miešania, kým nezezlátne.
- Pokiaľ to robíte správne, zaberie to cca 30 minút.
- Pridajte mäso a potom všetky ostatné ingrediencie.
- Dobre premiešajte a priveďte do varu.
- Prikryte a varte na miernom ohni 2 hodiny, alebo pokiaľ sa mäso nerozpadá.
- V prípade potreby pridajte ďalšiu soľ.
- Guláš podávajte s knedľou alebo cestovinami.

Poďte sa inšpirovať aj našimi ďalšími receptami zo srnčieho mäsa vrátane jednoduchého návodu, ako mäso naložiť, aby bolo čo najjemnejšie!

Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín