Steak z bravčovej krkovice na hubách

Steak z bravčovej krkovice na hubách

Krkovica si skvele rozumie s hubami. V lete môžete použiť čerstvo nazbierané úlovky z lesa, v zime siahnite po šampiňónoch alebo sušených hubách.

Ingrediencie

  • 2 plátky bravčovej krkovičky
  • 200 g húb
  • 1 cibuľa
  • 2 PL čerstvej petržlenovej vňate
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 PL masla
  • 2 PL oleja
  • štipka muškátového orieška
  • soľ
  • korenie

Postup

  • Mäso vyberte z chladničky a nechajte ho pri izbovej teplote zhruba 30 minút
  • Huby očistite a nakrájajte na kúsky, cibuľu olúpte a najemno nasekajte, cesnak a petržlenovú vňať nakrájajte na drobno
  • Mäso z oboch strán osoľte a okoreňte
  • V panvici rozpáľte olej, vložte plátky mäsa a opekajte na strednom plameni 3 minúty z každej strany
  • Vyberte steaky z panvice
  • V rovnakej panvici nechajte rozpustiť maslo
  • Vložte huby, miešajte a opekajte 2-3 minúty
  • Pridajte cibuľu a cesnak a krátko opečte
  • Ľahko podlejte vodou, miešajte a opekajte ešte 3-5 minút
  • Dochuťte soľou, čiernym korením a muškátovým orieškom
  • Steak položte na hubovú zmes posypanú čerstvou petržlenovou vňaťou a servírujte s opečenými zemiakmi
Plátok krkovice s hubami a šalátom na tanieri
Zdroj: tasteofhome.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.