Steaky s omáčkou zo zeleného korenia so zemiakmi

Steaky s omáčkou zo zeleného korenia so zemiakmi

V tejto lahodnej interpretácii francúzskeho pokrmu „steak au poivre“ používame zelené korenie, ktoré je úžasne jemné. S hrubozrnnou horčicou, maslom a smotanou je súčasťou neuveriteľne chutnej omáčky, ktorá skvele dopĺňa luxusné hovädzie steaky.

Čo budete potrebovať

  • 2 flank steaky
  • 230 g malých zemiakov
  • 230 g špenátu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 3 lyžice silného hovädzieho vývaru
  • 2 lyžice masla
  • 2 lyžice zeleného korenia v slanom náleve
  • 2 lyžice smotany na šľahanie
  • 1 lyžica hrubozrnnej horčice

Postup

  • Predhrejte rúru na 230 °C.
  • Vyberte steaky z chladničky, aby mali izbovú teplotu.
  • Zemiaky nakrájajte na 1 cm hrubé kolieska.
  • Cesnak olúpte a nasekajte.
  • Dajte zemiaky na plech.
  • Pokvapkajte ich olivovým olejom, dochuťte soľou a korením a poriadne premiešajte.
  • Usporiadajte zemiaky v jednej rovnomernej vrstve a pečte 13 až 15 minút, alebo kým nezhnednú a nezmäknú.
  • Vyberte z rúry a dajte bokom.
  • Zatiaľ čo sa zemiaky pečú, vo veľkej panvici (ak máte nepriľnavú) zahrejte 2 lyžičky olivového oleja na stredne vysokom plameni.
  • Pridajte špenát.
  • Varte za častého miešania 2 až 3 minúty alebo do zvädnutia.
  • Zo špenátu vytlačte prebytočnú tekutinu.
  • Keď špenát dostatočne vychladne, preložte ho na pracovnú plochu a nasekajte nadrobno.
  • Preložte do misky a dajte bokom.
  • Osušte steaky papierovými utierkami a dochuťte soľou a korením z oboch strán.
  • V panvici zohrejte 2 lyžičky olivového oleja.
  • Pridajte steaky.
  • Opekajte 3 až 4 minúty z každej strany, alebo sa neprepečú na požadovaný stupeň prepečenia.
  • Preložte na tanier a nechajte aspoň 5 minút odpočívať, pričom v panvici ponechajte všetky opečené kúsky.
  • Zatiaľ čo steaky odpočívajú, rozohrejte panvicu.
  • Pridajte ¼ šálky vody.
  • Vmiešajte hovädzie vývar, zelené korenie, , horčicu, polovicu masla a polovicu smotany.
  • Dochuťte soľou a korením.
  • Varte za častého miešania 2 až 3 minúty.
  • Preložte do misky a odložte na teplé miesto.
  • V rovnakej panvici, ktorú ste použili na prípravu omáčky, zohrejte 2 lyžičky olivového oleja.
  • Pridajte cesnak.
  • Restujte za častého miešania 1 až 2 minúty alebo do zmäknutia.
  • Pridajte nakrájaný špenát a zvyšnú smotanu.
  • Varte za častého miešania 1 až 2 minúty.
  • Pridajte zvyšné maslo.
  • Varte za častého miešania 30 sekúnd až 1 minútu.
  • Vypnite sporák a dochuťte soľou a korením podľa chuti.
  • Steaky, opečené zemiaky a krémový špenát rozdeľte na 2 taniere.
  • Prelejte omáčkou.
  • Užite si to!
Hovädzí steak s krémovou omáčkou, zeleným korením, zemiakmi a špenátom na tanieri.
www.blueapron.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.