Stehná na paprike

Stehná na paprike

Najlepšie je s karlovarskou knedľou.

INGREDIENCIA:

  • 750 g bravčového stehna
  • 1 cibuľa
  • 2-3 lyžičky sladkej papriky
  • 1 bobkový list
  • 2 guličky nového korenia
  • 1 gulička čierneho korenia
  • soľ
  • korenie
  • 500 ml mlieka
  • 1 kyslá kyslá smotana
  • 1 a ½ lyžice hladkej múky
  • olej

POSTUP:

  • Stehno si nakrájajte na plátky, vyklepte cez potravinovú fóliu, osoľte, okoreňte a dajte sprudka osmažiť na oleji z oboch strán.
  • Mäso dajte bokom av rovnakom hrnci si osmažte nakrájanú cibuľu do sklovata.
  • Posypte paprikou, pridajte späť mäso a podlejte vodou tak, aby bolo mäso mierne pod hladinou.
  • Pridajte bobkový list a guličky korenia a nechajte dusiť do mäkka.
  • Občas podlievajte.
  • Keď bude mäso mäkké, dajte ho bokom a omáčku zahustite mliekom zmiešaným s múkou.
  • Nechajte ešte 10 minút povariť, následne pridajte kyslú smotanu a dôkladne miešajte, aby sa v omáčke nezrazila.
  • Nakoniec do omáčky vráťte aj mäso a nechajte zahriať.
mnamrecepty.eu

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.