Švábske varené hovädzie s omáčkou z chrenu

Švábske varené hovädzie s omáčkou z chrenu

Lahodné mäso varené vo vývare s trochou bieleho vína a servírované spolu s luxusnou krémovou chrenovou omáčkou a zemiakmi je lahôdkou, ktorú si zamiluje celá vaša rodina!

Čo budete potrebovať

  • 1200 g hovädzieho zadného
  • 3 veľké mrkva
  • 2 póry
  • 1 veľká cibuľa
  • ½ zeleru
  • 1 a ½ litra hovädzieho vývaru
  • 2 kocky vývaru
  • trochu balzamikového octu
  • 70 g masla
  • trochu soli a korenia
  • 1 zväzok petržlenu
  • trochu bieleho vína
  • voda
  • zahusťovadlo omáčky podľa potreby
  • ½ litra mlieka
  • 80 g masla
  • 1 pohár chrenu
  • 3 lyžice hladkej múky

Postup

  • Mrkva, zeler a pór olúpte a nakrájajte na malé kúsky.
  • Vo veľkom hrnci rozpustite 70 g masla.
  • Cibuľu olúpte, rozpolte a na masle opražte, kým nezhnedne.
  • Pridajte mäso (v jednom kuse) a opekajte zo všetkých strán na vysokom plameni, kým nezozlátne.
  • Trochu znížte teplotu a pridajte nakrájanú zeleninu.
  • Krátko orestujte.
  • Zalejte trochou bieleho vína.
  • Dolejte 1 litrom hovädzieho vývaru a prilievajte toľko vody, až bude mäso takmer úplne zakryté.
  • Pridajte kocky vývaru a korenie.
  • Zatiaľ nesoľte, inak bude mäso tuhé.
  • Teraz priklopte pokrievkou a nechajte všetko 3 hodiny na strednom plameni variť domäkka.
  • Po 2,5 hodine mäso vyberte a nakrájajte na cca 1,5 cm hrubé plátky a potom ešte pol hodiny varte.
  • Pokiaľ sa vývar príliš vyvarí, vždy zalejte trochou zvyšného hovädzieho vývaru.
  • Celé dochuťte trochou balzamika, čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou, soľou a čiernym korením.
  • Vývar podľa chuti zahustite zahusťovadlom.
  • V malom hrnci rozpustite 80 g masla, metličkou rýchlo vmiešajte múku a zalejte mliekom.
  • Pokračujte v miešaní.
  • Znížte teplotu.
  • Vmiešajte chren.
  • Osoľte a okoreňte.
  • Soľ a korenie.
  • Mäso podávajte vo vývare spolu s chrenovou omáčkou, smotanovým špenátom a varenými zemiakmi.
Mäso varené vo vývare s trochou bieleho vína a servírované spolu s luxusnou krémovou chrenovou omáčkou a zemiakmi na tanieri.
www.bosskitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.