Tento recept na čokoládovú šľahačkovú svadobnú tortu má štyri vrstvy najlepšieho kakaového korpusu pokrytého bielou a tmavou šľahačkou z najkvalitnejších surovín a navrch je posypaný čokoládovými hoblinami.
Čo budeme potrebovať
Na korpus
- Rum
 - 400 g polohrubej múky
 - 140 g cukru
 - 6 vajec
 - 4 lyžičky prášku do pečiva
 - 100 ml oleja
 - 120 ml horúcej vody
 - Lyžička soli
 - 40 g kakaa
 
Na parížsku šľahačku
- 600 ml smotany na šľahanie
 - 60 g kakaa
 - 60 g cukru
 
Na klasickú šľahačku
- 400 ml smotany na šľahanie
 - 40 g cukru
 
Na ozdobu
- Horkú čokoládu
 - Bielu čokoládu
 
Postup
- Parížsku šľahačku si pripravíme deň vopred
 - Všetky potrebné ingrediencie si zmiešame v hrnci a necháme ich spoločne zvariť
 - Krém prelejeme do misky a dáme do chladničky cez noc stuhnúť
 - Druhý deň šľahačku vyšľaháme do nadýchaného krému
 - Zapneme rúru na 170 stupňov a vymažeme si tortové formy
 - Bielky si oddelíme od žĺtkov
 - Bielky spoločne so štipkou soli vyšľaháme do pevného snehu
 - Žĺtky si vyšľaháme s cukrom
 - Keď nám vznikne biela nadýchaná pena, začneme pridávať olej a vodu
 - Do žĺtkovej zmesi potom pridáme múku a prášok do pečiva
 - Všetko spolu poriadne premiešame, aby v zmesi neboli kryštáliky cukru
 - Pomocou stierky pomaly začneme zamiešavať vyšľahaný sneh
 - Dávame pozor, aby nám pri miešaní sneh nespadol
 - Premiešané cesto vlejeme do vymastených tortových foriem
 - Vložíme do predhriatej rúry
 - Korpus pečieme približne 10 minút na 170 stupňov, potom teplotu znížime na 150 stupňov a pečieme ďalších 30 minút
 - Upečené korpusy vyberieme z rúry a necháme ich vychladnúť na mriežke
 - Medzitým si vyšľaháme klasickú šľahačku
 - Korpusy prekrojíme na pol
 - Všetky pláty pokvapkáme rumom
 - Prvý plát korpusu najskôr potrieme parížskou šľahačkou a potom pridáme klasickú šľahačku a priklopíme ďalším plátom korpusu
 - Tento postup opakujeme pri všetkých poschodiach
 - Celú tortu potrieme čokoládovou šľahačkou a ozdobíme podľa našej fantázie zvyšnou klasickou šľahačkou a čokoládovými hoblinkami
 
Na tento recept na harlekýn tortu budete potrebovať dve formy. Jendu klasickú 23 centimetrov veľkú a druhú menšiu, na druhé poschodie, 12 centimetrov. Pokiaľ máte len jednu formu, zdvojnásobte množstvo ingrediencie v recepte, aby ste mali dostatok cesta na dve poschodia.


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín