Výborné recepty na savojské krémové zemiaky 4x inak. Vyskúšajte tradičnú verziu, ale aj vegánsku!

Pripravte si s nami jeden z vyhlásených pokrmov francúzskych Álp.

Zapečené zemiaky so slaninkou, syrom reblochon, smotanou a bielym vínom.

Už sa vám zbiehajú sliny?

Tak sa poďme na recepty na tartiflette spoločne pozrieť!

Máme pre vás niekoľko rôznych variantov.

Hľadáte niečo naozaj zdravé a chutné? V tom prípade vyskúšajte naše ďalšie recepty z čakanky ! Ochutnajte polievku, šalát alebo osviežujúci koktail.

Pár zaujímavostí na záver

  • Pokiaľ nezoženiete reblochon, môžete ho nahradiť camembertom .
  • Zemiaky nemusíte lúpať , pokiaľ vám šupky nevadí.
  • Zemiaky pred pečením len chvíľu povarte , nevarte ich do zmäknutia.
  • Miestni obyvatelia odporúčajú zapiť tartiflette vínom alebo horúcim čajom , aby sa zabránilo tvorbe „syrového kameňa“ v žalúdku.
  • Tartiflette vymysleli výrobcovia syra Reblochon ako spôsob, ako bojovať proti klesajúcemu predaju ich produktu.
  • Názov tartiflette pravdepodobne pochádza z tartifles, savojského slova pre zemiaky .

A ako sa vám naše dnešné recepty páčili? Napíšte nám do komentárov!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.