Kombináciu vajec a reďkovky si zamilujete. Výborná na potieranie slávnostných chlebíčkov alebo len tak na večeru či na desiatu.
Ingrediencie
- 1 zväzok reďkoviek
 - 2-3 vajcia natvrdo
 - 100g žervé (najlepšie v kocke)
 - 1 lyžica bieleho jogurtu (podľa chuti a konzistencie)
 - Nasekaná pažítka (hŕstka)
 - Soľ, korenie
 - Lyžička horčica
 
Postup
- Najprv uvarte vajíčka natvrdo (12-15 minút).
 - Reďkovky očistite a nastrúhajte alebo nasekajte na malé kúsky.
 - Reďkovky osoľte a nechajte odvodniť, potom prebytočnú vodu vytlačte.
 - Uvarené vajíčka buď nakrájajte nadrobno alebo pretlačte cez mriežku.
 - Vajcia zmiešajte s reďkovkami, pridajte žervé, horčicu, nasekanú pažítku.
 - Nakoniec podľa chuti osoľte alebo okoreňte. Ak chcete, pridajte lyžicu bieleho jogurtu na zjemnenie.
 - Nechajte odležať v chladničke a potom podávajte.
 

Akú ďalšiu nátierku pripraviť? Čo napríklad z vajec? Inšpirujte sa našimi výbornými receptami na vajíčkovú nátierku .

Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín