Vegánske kapustnice

Vegánske kapustnice

Vyskúšajte tento najdokonalejší recept na vyprážané vegánske placky z kapusty s mrkvou, kurkumou a ľanových semienok. Zamilujete sa!

Ingrediencie

  • 2 lyžice ľanových semienok
  • 7 lyžíc vody
  • 500 g kapusty
  • 200 g mrkvy
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1 lyžička kurkumy
  • soľ a korenie podľa chuti
  • olej na vyprážanie

Postup

  1. V malej miske premiešajte ľanové semienka s vodou.
  2. Počas prípravy zeleniny nechajte zhustnúť.
  3. Kapustu umyte a mrkva olúpte.
  4. Potom oboje nakrájajte na malé kúsky.
  5. Nakrájanú kapustu a mrkvu zmiešajte v mise s múkou, práškom do pečiva, kurkumou a štedrou štipkou soli a korenia.
  6. Pridajte aj zmes ľanových semienok.
  7. Zmiešajte všetky ingrediencie. (Zmes bude trochu mokrá a lepkavá.)
  8. Vytvarujte zo zmesi fašírky.
  9. Rozpáľte panvicu s 3-4 lyžicami oleja.
  10. Opatrne pridajte karbonátky.
  11. Nechajte smažiť 5 minút, kým nebudú chrumkavé a zlaté.
  12. Otočte ich a smažte dozlatista aj z druhej strany.
  13. Po upečení položte na tanier s papierovými utierkami, aby pustili prebytočný tuk.
  14. Dobrú chuť!
Vegánske placky z kapusty s mrkvou, kurkumou a ľanových semienok servírované na tanieriku a zaliate dipom.
www.micadeli.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.