Lahodná batátová kaša s mandľovým mliekom, javorovým sirupom a škoricou sa pripravuje z pár ingrediencií a jej príprava trvá iba 30 minút. Navyše je vegánska a bez rafinovaného cukru.
Čo budete potrebovať
- 3 stredné batáty, olúpané a nakrájané na 5 cm kúsky
 - ¼ šálky mandľového mlieka
 - 1-2 lyžice javorového sirupu
 - ½ lyžičky morskej soli
 - ¼ lyžičky mletej škorice
 - štipka muškátového orieška
 - pekanové orechy, nahrubo nasekané (voliteľne)
 
Postup
- Do veľkého hrnca nalejte asi 2,5 cm vody.
 - Vložte do hrnca naparovací kôš a položte naň kúsky batátov.
 - Prikryte pokrievkou a varte v pare na strednom plameni 15–20 minút, alebo pokiaľ nie sú batáty veľmi mäkké.
 - Do stredne veľkej misy pridajte podusené batáty.
 - Zmes roztlačte, kým nedosiahnete požadovanú textúru.
 - Pridajte mandľové mlieko, javorový sirup, škoricu, muškátový oriešok a soľ a miešajte, kým sa všetko dobre nespojí.
 - V prípade potreby upravte korenie a sladkosť.
 - Podávajte a voliteľne ozdobte pekanovými orechmi.
 

Skúste aj naše lahodné recepty na zapečenú zemiakovú kašu a uvidíte, ako vám zachutí. Je to nevšedný spôsob, ako si túto detskú dobrotu vychutnať úplne inak.

Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín