Nebojte sa dať obľúbené sekané inú formu ako nakrájané plátky. Urobte každému hosťovi jeho porciu zvlášť – obľúbené pštrosie vajcia nie sú v skutočnosti nič iné, než miniatúrne sekané plnené vajcom.
Čo budeme potrebovať
- 6 varených vajec
 - 120 g mletého mäsa (mix hovädzie + bravčové)
 - 1 polievková lyžica plnotučnej horčice
 - soľ a korenie podľa chuti
 - 60 g hladkej múky
 - 2 vajcia
 - 60 g strúhanky
 - 30 g strúhaného parmezánu
 - rastlinný olej na vyprážanie
 
Postup
- Vo veľkej mise zmiešajte mäso, horčicu, soľ a korenie. Zmes dobre premiešajte, rozdeľte na šesť častí az nich vytvarujte placky.
 - Do troch tanierov si nachystajte hladkú múku, strúhanku spolu s parmezánom a dve rozšľahané vajcia.
 - Olúpte varené vajcia. Každé vajcia najprv zľahka obaľte v hladkej múke a potom obaľte v mäsovej plačke. Starostlivo uhlaďte zo všetkých strán.
 - Vajcia obalené v mäse ďalej obaľujte v múke, vajíčku a strúhanke.
 - Vymažte vo vysokej panvici vo vrstve oleja niekoľko minút z každej strany, potom vyberte a nechajte zľahka odkvapkať na obrúsku.
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín