Vychutnajte si tento recept inšpirovaný obľúbeným programom Chlapci v akcii. Je veľmi chutný. Odporúčanou prílohou je samozrejme domáca veľkonočná plnka.
Ingrediencie
- 1 menší kapor
 - soľ
 - čerstvo namleté korenie
 - 1 čerstvý citrón
 - 1 zväzok petržlenu
 - 2 vetvičky citrónového tymiánu
 - 1 zväzok polievkovej zeleniny (napr. mrkva, zeler, cibuľa, pór alebo petržlen)
 - 1 cibuľa
 - 400 g voskových zemiakov
 - 2 veľké paradajky
 - 40 g masla
 - ¼ l suchého bieleho vína
 - 130 ml rybieho vývaru
 - nasekané čerstvé bylinky na oblohu (petržlen alebo bazalka)
 
Postup
- Umyte a očistite kapra a osušte ho. Rybu osoľte a okoreňte a pokvapkajte zvonku aj zvnútra citrónovou šťavou. Do brušnej dutiny vložte petržlen a tymian. Rúru predhrejte na 180 °C.
 - Umyte a očistite zeleninu a nakrájajte ju na malé kúsky. Olúpte a na plátky nakrájajte zemiaky. Krátko sparte paradajky, olúpte kožu a vyrežte jadro a paradajku nakrájajte na kocky.
 - V rozpálenom pekáčiku rozohrejte maslo a zeleninu spoločne s asi dvoma lyžicami cibule. Krátko opečte aj zemiaky. Osoľte a okoreňte a prilejte víno a rybí vývar. Pridajte paradajky a kapra, toho ešte potrite zvyšným maslom.
 - Pečte v predhriatej rúre asi 45 minút a pravidelne rybu podlievajte. Pokiaľ bude kapor rýchlo hnednúť, prikryte pekáč alobalom.
 - Dochuťte paradajkovú omáčku soľou a korením a kapra podávajte posypaného bylinkami.
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín