Lahodná a výdatná, tento recept na hrachovú polievku v quebeckom štýle sa varí veľmi pomaly a je ideálny na sviatočný obed alebo večeru.
Čo budeme potrebovať
- 450 g pečeného kolena
 - 30 g masla
 - 2 mrkvy, olúpané a nakrájané na kocky
 - 1 stopkový zeler, nakrájaný nadrobno
 - 1 stredná cibuľa, nakrájaná nadrobno
 - 350 ml sušeného žltého hrachu, dobre prepláchnutého
 - 1 bobkový list
 - 5 g sušeného tymiánu
 - 940 ml kuracieho vývaru alebo zeleninového vývaru
 - 750 ml vody
 - Soľ a korenie na dochutenie
 
Postup
- Odrežte a odstráňte kožu z kolena.
 - Vo veľkom hrnci alebo holandskej rúre rozpustite na strednú teplotu maslo. Pridajte mrkvu, zeler a cibuľu.
 - Varte za pravidelného miešania do zmäknutia asi 10 minút.
 - Vmiešajte sušený hrášok, bobkový list a tymian.
 - Varte za stáleho miešania asi 2 minúty.
 - Vmiešajte kurací vývar a vodu.
 - Pridajte mäso.
 - Priveďte do varu, potom znížte teplotu na stredne nízku, hrniec prikryte a za občasného miešania varte, kým hrášok nezmäkne a polievka nezhustne, asi 1,5 – 2 hodiny.
 - Vyhoďte bobkový list a vyberte mäso na tanier.
 - Nechajte mäso mierne vychladnúť, potom odstráňte všetko mäso z kosti a pridajte ho späť do polievky.
 - Miešajte, aby sa mäso spojilo s polievkou. Ochutnajte a podľa chuti dochuťte soľou a korením.
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín