Vyprážaný hermelín v cestovinovom šaláte

Vyprážaný hermelín v cestovinovom šaláte

Tento lahodný šalát má všetko a je vysoko návykový! Vychutnajte si grilovanú zelenú špargľu, maliny a chrumkavé vyprážané syrové krutóny!

Čo budeme potrebovať

  • 100 g malej zelenej špargle
  • 20 g píniových orieškov
  • 1 hermelín
  • 1 vajce
  • 20 g strúhanky
  • rastlinný olej
  • 125 g miešaného šalátu
  • hrsť lístkov bazalky
  • 50 g malín

Na dresing

  • 50 g malín
  • 2 lyžice balzamikového octu
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžica medu
  • 1 lyžica vody
  • soľ
  • korenie

Postup

  • Vložte špargľu do misky a pokvapkajte trochou olivového oleja.
  • Rozpáľte panvicu a špargľu grilujte 5 minút (alebo dlhšie, podľa hrúbky), pravidelne ho otáčajte, aby sa zo všetkých strán ľahko opekol. Dochuťte soľou a korením a dajte bokom.
  • Píniové oriešky opražíme na suchej panvici a dáme bokom.
  • Všetky ingrediencie na dresing dajte do malého kuchynského robota a vyšľahajte.
  • Hermelín nakrájajte na 8 klínkov.
  • Vajcia rozklepneme do hlbokého taniera a rozšľaháme vidličkou. Strúhanku dajte na druhý tanier a dochuťte soľou a korením.
  • Každý klin obaľte v trojobale.
  • Do panvice dajte rastlinný olej.
  • Panvicu rozpáľte a opekajte hermelín asi 1 minútu z každej strany, kým nezozlátnu.
  • Šalát pridajte do misy, pridajte bazalku a dresing a premiešajte.
  • Šalát rozdeľte a navrch dajte grilovanú špargľu a osmažené mesiačiky hermelínu, potom posypte píniovými orieškami a malinami.

Prikusujte k týmto cestovinovým šalátom opečené pečivo! Skvele to doladí celý pokrm. Opečte si toastový chlieb v jednom z týchto výkonných hriankovačov, ktoré prešli našou recenziou .

Hermelín obalený v chrumkavom trojobale na mixe šalátov.
Zdroj: thehappyfoodie.co

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.