Nejete alebo nemáte radi mäso? V tom prípade vás určite poteší zelerová varianta tohto obľúbeného pokrmu. Chutí úplne skvele!
Ingrediencie:
- 1/2 väčšieho zeleru alebo 1 menší zeler
- 1/2 šálky hladkej múky
- 1 šálka strúhanky
- 1/4 šálky vody
- 1 PL sójovej omáčky
- olej na vyprážanie
- soľ, korenie
- citrón na ozdobu
Postup:
- Zeler olúpte a nakrájajte na asi jeden centimeter hrubé plátky.
- V jednej miske si pripravte cestíčko z polovice množstva múky, vody, sójovej omáčky, soli a korenia.
- V ďalšej miske pripravte iba hladkú múku av tretej miske strúhanku.
- Najprv zeler obaľte v múke, potom ho pomorte do cestíčka a nakoniec do strúhanky.
- V panvici rozohrejte olej a následne v ňom zelerové rezne osmažte.
- Vymažte z každej strany približne 2 minúty dozlatista. Čas vyprážania závisí aj od výšky rezňa.
Zelerový rezeň chutí znamenite so zeleninovým šalátom či opečenými zemiakmi. Podávať ho môžete ozdobený citrónom alebo s tatárskou omáčkou.

Okrem klasickej strúhanky môžete vyprážaný rezeň ozvláštniť použitím bylinkovej strúhanky. Stačí, keď do obyčajnej strúhanky primiešate zmes čerstvých byliniek. Použiť môžete napríklad tymian, oregano, majorán, tymian či saturejku.

Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín