Omáčka z vývaru, bieleho vína, byliniek a jogurtu dodáva tomuto pokrmu neodolateľnú chuť aj vôňu. Ak chcete docieliť ešte výraznejšiu chuť, nahraďte jogurt kyslou smotanou.
Ingrediencie:
- 400 g morčacích pŕs
- 120 g anglickej slaniny
- 120 g mozzarelly
- 1/3 šálky bieleho vína
- 1/3 šálky vývaru
- 1/3 šálky gréckeho jogurtu alebo kyslej smotany
- oregano
- majorán
- 1 PL solamylu
- 1 PL olivového oleja
- soľ, korenie
Postup:
- Na panvici s olivovým olejom z oboch strán zľahka orestujte morčacie mäso nakrájané na malé plátky.
- Následne do panvice prilejte vývar, víno, bylinky a na každý medailón položte plátok slaniny.
- Duste po dobu približne 10 minút.
- V medziobdobí si predhrejte rúru na 100 °C.
- Morčacie medailónky so slaninou preložte do zapekacej misky, navrch ozdobte kúskom mozzarelly.
- Vložte na niekoľko málo minút do predhriatej rúry.
- Do zvyšku omáčky na panvičke pridajte solamyl a jogurt alebo kyslú smotanu.
- Miešajte až do okamihu, keď vznikne hustá omáčka.
Zapečené morčacie plátky so slaninou podávajte so zemiakovou kašou či ryžou, preliate jemnou omáčkou.


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín