Pri tomto recepte máte záruku, že si pochutnáte na šťavnatých, vysoko chutných a lahodných morčacích stehienkach, ku ktorým sa budete veľmi radi vracať.
Ingrediencie:
- 1 kocka neslaného masla
 - 1 polievková lyžica údené sladkej papriky
 - 2 lyžice dijonskej horčice
 - 1/2 hrnčeka javorového sirupu
 - 2 – 4 morčacie stehná
 - 1 lyžička soli
 - 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia
 - 1 – 2 hrnčeky vody
 - 1 veľká cibuľa
 - 5 stoniek stonkového zeleru
 - 5 stredne veľkých mrkví
 - 4 vetvičky rozmarínu
 - 2 vetvičky tymiánu
 
Postup:
- Rúru predhrejeme na 180 °C.
 - Pripravíme si malý hrniec, do ktorého dáme maslo a necháme rozpustiť.
 - Prisypeme 1 nasekanú vetvku rozmarínu aj tymiánu, údenú papriku, dijonskú horčicu aj javorový sirup.
 - Dôkladne premiešame a pomaly privedieme do varu.
 - Potom odstránime z tepla.
 - Vyberieme si pekáčik s roštom, dáme doň osolené a okorenené morčacie stehná.
 - Najskôr je potreba zo spodnej strany polovicou zmesi s javorovým sirupom.
 - Potom stehná otočíme a potrieme z druhej strany.
 - Do pekáča dáme cibuľu, zeler, mrkvu aj zvyšný rozmarín a tymián.
 - Podlejeme vodou a dáme piecť.
 - Pečieme zhruba 2 hodiny, pričom každých 30 minút podlievame šťavou z dna pekáčika.
 - Nakoniec vyberieme pekáč z rúry, zakryjeme alobalom a necháme 10 minút odpočívať.
 - Servírujeme tak, ako máme radi.
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín