Zapečené zemiaky s kuracím mäsom a Nivou

Zapečené zemiaky s kuracím mäsom a Nivou

Tieto pečené zemiaky plnené kuraťom sú rýchlou a sýtou večerou. Krehké pečené zemiaky sú plnené pikantnou omáčkou, jemným kuraťom, dresingom a samozrejme modrým syrom. Pikantné kura je tak lahodné, že s ním nájdete niekoľko receptov aj u nás na webe, tak neváhajte a skúste ich!

Čo budeme potrebovať

  • 4 zemiaky
  • rastlinný alebo olivový olej
  • 125 g majonézy
  • 60 ml cmar
  • 60 g kyslej smotany
  • worcesterské omáčky
  • 125 g Nivy
  • 30 g nakrájanej pažítky
  • soľ
  • korenie
  • 45 g masla
  • 60 ml štipľavej omáčky Sriracha
  • 500 g grilovanej kura
  • 1 stopkový zeler (nakrájaný na tenké plátky)
  • 1 malá mrkva (nastrúhaná)

Postup

  • Rúru predhrejeme na 200 ºC.
  • Zemiaky po celom povrchu prepichajte vidličkou, potrite trochou rastlinného alebo olivového oleja a pečte do mäkka, asi 1 hodinu.
  • Keď sú zemiaky takmer hotové, zmiešajte majonézu, cmar, kyslú smotanu a worcesterskú omáčku v malej miske, kým nebude hladká.
  • Vmiešame Nivu a 2 lyžice pažítky, dochuťte soľou a korením.
  • Dajte do chladničky.
  • Na strednej panvici rozpustite maslo.
  • Vmiešame pálivú omáčku.
  • Pridajte kura a varte, miešajte, kým sa nezahreje, asi 2 minúty.
  • Upečené zemiaky pozdĺžne rozkrojte a roztvorte ich.
  • Na každý zemiak dajte 1 polievkovú lyžicu zálievky z modrého syra a zľahka dochuťte soľou.
  • Navrch dajte kuraciu zmes a potom ďalšiu lyžicu dresingu.
  • Posypte zelerom a mrkvou.
  • Navrch dajte ešte nivu a 2 lyžice pažítky.
Nadýchaný zemiak naplnený delikátnym pikantným kuracím mäsom pokvapkaný kyslou smotanou.
Zdroj: slenderkitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.