Zemiaková kaša zapečená v rúre s kari

Zemiaková kaša zapečená v rúre s kari

Táto neobvyklá kombinácia kaše zo zemiakov a karí nenechá vaše chuťové poháriky ani na sekundu v pokoji! Verte nám, že si pochutnáte ako nikdy! Zemiaky sú veľmi univerzálnou surovinou, tak vyskúšajte ďalších 9 receptov na sladké aj slané recepty .

Čo budeme potrebovať

  • 100 ml olivového oleja
  • 650 g jahňacieho mletého mäsa
  • 1 cibuľa (nakrájaná nadrobno)
  • 2 strúčiky cesnaku (jemne nasekané)
  • 2 cm kúsok zázvoru (nastrúhaný)
  • 2 lyžice karí pasty
  • 400 g nakrájaných paradajok v plechovke
  • 80 g paradajok
  • 120 g mrazeného hrášku
  • 1 kg zemiakov (nakrájaných)
  • 30 g listov koriandra (nasekaných)
  • 2 lyžičky mletej kurkumy
  • 1 zelená chilli paprička (zbavená semienok, nakrájaná nadrobno)
  • Šťava z 1 citróna
  • 100 g masla

Postup

  • Na panvici rozohrejte 2 lyžice oleja na vysokú teplotu.
  • Jahňacie mäso varte 6–8 minút, kým nezhnedne.
  • Vyberte jahňacie mäso z panvice a dajte bokom.
  • Znížte teplotu na strednú.
  • Na panvicu dajte cibuľu a varte za stáleho miešania 1–2 minúty, kým nezmäkne.
  • Pridajte cesnak, zázvor a karí pastu, potom varte za stáleho miešania 1–2 minúty, kým nebude voňavá.
  • Vráťte jahňacie mäso do panvice s paradajkami a karí, potom priveďte do varu a znížte teplotu na minimum.
  • Varte za občasného miešania 15 minút alebo do zhustnutia. Vmiešame hrášok.
  • Zmes preložte do zapekacej misy a nechajte vychladnúť.
  • Rúru predhrejte na 200 °C.
  • Zemiaky vložte do hrnca so studenou osolenou vodou, priveďte do varu a varte na stredne vysokom ohni 12–14 minút, kým nezmäknú. Sceďte a potom roztlačte do hladka.
  • Pridajte koriander, kurkumu, chilli, citrónovú šťavu a maslo, potom okoreňte a vyšľahajte do hladka.
  • So zemiakovou kašou potrite jahňaciu zmes a pečte 20–25 minút dozlatista.
Jahňacie mäso zapečené pod kašou ochutenou s karí.
Zdroj: tatyanaseverydayfood.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.