Obľúbená klasika, ktorú nikdy nikto nepohrdne. Pripravte si vynikajúce plnené zemiakové knedle podľa nášho receptu a už nikdy nebudete chcieť iné!
INGREDIENCIA
- 800 g zemiakov (varný typ C)
 - 300 g údenej krkovice
 - 200 g hrubej múky
 - 80 g detskej krupičky
 - 1 ks vajcia
 - hladká múka na pomúčenej doske
 - soľ
 
POSTUP
- Zemiaky uvarte v šupke domäkka a nechajte úplne vychladnúť.
 - Medzitým povarte údené mäso úplne ponorené vo vode asi 20 minút.
 - Vyberte ho na dosku, nechajte ho vychladnúť a nakrájajte ho na drobné kocky.
 - Aby knedle čakaním na vriacu vodu nezriedli, naplňte veľký hrniec najmenej 3 litre osolenej vody a priveďte do varu.
 - Vychladnuté zemiaky olúpte a nastrúhajte na jemnom strúhadle.
 - K nastrúhaným zemiakom nasypte múku, krupicu a vyklepnite vajcia.
 - Osoľte a rukami vypracujte mäkké a nelepivé cesto.
 - Cesto rozdeľte na 4 časti a na pomúčenú dosku ho postupne rozvaľkajte na plát vysoký asi 0,5 až 1 cm.
 - Rozdeľte ho na štvorce o hrane asi 8 cm.
 - Doprostred každého štvorca položte kôpku údeného mäsa.
 - Všetky štyri cípy cesta spojte dohromady a rukami vytvarujte okrúhlu knedľu.
 - Hotové knedle opatrne presuňte do vriacej vody a opäť čo najrýchlejšie priveďte do varu.
 - Vareškou ich odlepte od dna a varte 10 až 12 minút podľa veľkosti knedlí.
 - Potom ich zlejte, každý prepichnite vidličkou a ihneď podávajte.
 - Knedle môžete podávať s dusenou kyslou kapustou, alebo vyprážanou cibuľkou.
 

Máme pre vás aj ďalšie neodolateľné recepty na zemiaky po francúzsku . Inšpirujte sa!

Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín