Vyprážané placky zo zemiakov v šiestich najobľúbenejších podobách. Inšpirujte sa!

Zemiakové placky môžu na jeseň av blížiacej sa zime aspoň čiastočne obmeniť jedálniček.

Sú vhodné, či už ich podávame samostatne alebo ako prílohu.

Poznáme ich pod názvami zemiakov, smaženky, placky, lievančeky a podobne, ale ich podstatou je vzhľad pripomínajúci placku.

A recepty na tieto placky si predstavíme v tomto článku. Inšpirujte sa.

Zemiakové placky podávame teplé ihneď po opečení alebo usmažení. Môžeme ich samozrejme podávať samostatne, len s prípadnou zeleninovou oblohou.

Najlepšie sú však teplé s dusenou zeleninou, ako je špenát, sladká alebo kyslá kapusta, kel alebo dusená zmes zeleniny.

Kyslá kapusta je vôbec skvelou prílohou, preto odporúčame náš článok s top receptami na prílohovú kapustu .

Napíšte nám do komentárov, ako sa vám recepty na zemiakové placky páčili, a hlavne, ako sa vám to podarilo.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.